Tussendoortjes

Choco-pinda cups!

chocola pindakaas

Jammie, wat zijn deze lekker zeg! En dat met maar 4 ingrediënten: kokosolie, pindakaas, honing en (rauwe) cacaopoeder! En deze heerlijke hapjes bevatten ook nog eens een goede dosis aan gezonde voedingsstoffen. Kijk, de hele dag door potten pindakaas eten is niet gezond. Maar als je, net zoals ik, pindapasta koopt die vrij is van toevoegingen en ALLEEN bestaat uit pinda’s is het niet erg om wat pindapasta toe te voegen aan je dieet. Pindapasta is van nature zeer rijk aan bouw- en voedingsstoffen, eiwitten, hoogwaardige omega vetzuren, vitaminen, antioxidanten, vezels en mineralen. Puur natuur POWERFOOD dus! Ook kokosolie zijn gezonde vetzuren die je kan toevoegen in je dieet. Ik zie geen reden om deze niet een keertje te maken!

Let wel op: als je ze hebt gemaakt moet je ze bewaren in de vriezer, omdat de pindakaas anders “smelt”. Maar net uit de vriezer zijn ze tevens ook het lekkerst!

Wat heb je nodig (voor 8 cups)?

  • Voor de pindakaaslaag:
  • 170 gram pindapasta (Ik heb de crunchy variant van Body & Fit)
  • 35 gram gesmolten kokosolie
  • 1 el honing
  • Voor de topping:
  • 55 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 1 el honing

Hoe maak je het?

  • Meng alle ingrediënten voor de pindakaaslaas in een kommetje en roer goed door elkaar
  • Giet het pindakaasmengsel in 8 cupcakevormpjes (siliconen vormpjes zijn wel aangeraden hier!) en zet ze voor 15 minuten in de vriezer
  • Maak vervolgens de topping door alle ingrediënten bij elkaar in een kom te doen
  • Na 15 minuten giet je de topping in de vormpjes en zet je deze weg voor minimaal 30 minuten
  • Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Choco-pinda cups!

Geef een reactie op wilmke Reactie annuleren