Ontbijt·Tussendoortjes

Havermelk!

1929859_1639419459650920_6288583909877153990_n

Wat een goed alternatief is dit recept op die o zo dure havermelk uit de supermarkt! Het is heel simpel om te maken, je heb een grote kan vol met melk, en je kan het ongeveer 4-5 dagen bewaren in de koelkast. Aan dit recept heb ik een beetje kaneel en een kneepje honing toegevoegd, maar je kan ‘m ook naturel laten of andere kruiden toevoegen! Wat je zelf lekker vindt uiteraard 🙂

Wat heb je nodig?

  • 120 gram havermout
  • 1 liter water + om te spoelen
  • kneepje citroensap (1 el)
  • kneepje honing
  • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het?

  • Doe de havermout in een maatbeker en vul deze aan met water en het citroensap, laat de havermout vervolgens minimaal 4-5 uurtjes weken (liefst een nachtje). Ik had die van mij ’s ochtends klaar gezet zodat ik het aan het eind van de middag kon maken
  • Giet de havermout af in een zeef en spoel af met water
  • Doe de havermout + 1 l water in de blender en maal het helemaal fijn
  • Giet de havermelk vervolgens door een theedoek of kaasdoek en vang de melk op in een kan
  • Dit was het recept al, makkelijk he? Probeer het zeker een keertje uit!
Advertenties

Een gedachte over “Havermelk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s