Tussendoortjes

Speculaas-en gemberkoekjes met nootjes!

Foto 04-12-15 11 09 59

Hmmm, wat zijn deze koekjes heerlijk bij een kopje koffie of thee! De speculaaskruiden in combinatie met de gember en de gehakte nootjes maakt deze koekjes perfect voor deze donkere herfstdagen! De koekjes zijn (snelle)suikervrij en glutenvrij, yes! Je kan aan dit recept bijvoorbeeld ook wat gedroogde cranberries toevoegen, ik denk namelijk dat dat ook heel lekker zal smaken. Probeer deze koekjes in ieder geval een keertje uit, want ze zijn te lekker om niet te maken 🙂

Wat heb je nodig (voor 16 koekjes)?

  • 90 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 120 gram kokosolie
  • 90 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram honing (optioneel, maar vind de smaak van honing zelf wel goed passen bij deze koekjes)
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl gember
  • 30 gram ongebrande noten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kluts de eieren met de gesmolten kokosolie en de honing door elkaar in een kom
  • Hak de nootjes fijn en doe dit samen met de overige ingredienten bij de natte bestanddelen
  • Pak een lepel en rol balletjes deeg van ongeveer 3cm in diameter en druk de balletjes plat op een bakplaat bedekt met bakpapier
  • Bak de koekjes ongeveer 20-30 minuten, de marge is groot omdat bakken met kokosmeel altijd een beetje lastig is! Bij mij duurde het ongeveer 25 minuten voordat ze gaar waren
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Een gedachte over “Speculaas-en gemberkoekjes met nootjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s