Tussendoortjes

Ontbijtkoek met cranberries (suikervrij!)

12523049_1649546008638265_1127616207585233932_n

Gelukkig beginnen steeds meer mensen te beseffen hoeveel suiker er wel niet zit in de ‘gewone’ ontbijtkoek uit de supermarkt. Ik maak het daarom veel liever zelf, zodat ik weet wat ik er in stop! De ontbijtkoek die ik heb gemaakt is met cranberries (let wel op: sommigen gedroogde cranberries zijn gecoat met een soort siroop, altijd even de achterkant lezen dus), maar je kan het ook makes met heerlijk gedroogd fruit en wat gehakte nootjes, wat je eigenlijk zelf lekker vindt! Ik heb dit keer de koekkruiden zelfgemaakt, maar je kan ook gewoon koekkruiden kant-en-klaar toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel (voor glutenvrij: probeer boekweitmeel)
  • 50 gram rijstmeel
  • 45 gram kokosolie (3 el) (Als je boekweitmeel gebruikt, gebruik dan iets meer kokosolie, bijvoorbeeld 60 gram)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 4 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 flinke eetlepel koekkruiden (of: 2 tl kaneel, 1/2 nootmuskaat, 1/2 tl kruidnagel, 1/3 tl anijs, 1/3 tl gemberpoeder)
  • 90 gram cranberries
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op ongeveer 160 graden
  • Kluts de eieren samen met de melk, honing, vanille-extract en de gesmolten kokosolie
  • Voeg vervolgens het speltmeel, rijstmeel, bakpoeder, de kruiden en het zout toe
  • Meng met de spatel tot je een glad beslag hebt
  • Voeg op het laatst de cranberries toe
  • Vet een bakblik in en giet het beslag er in
  • Bak de cake ongeveer 50 minuten
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s