Tussendoortjes

Cappuccino pepernoten!

speltmeel pepernoten

De sint staat alweer bijna voor de deur, en dat betekent natuurlijk pepernoten bakken! Ook al liggen de pepernoten al een tijdje in de winkel, ik maak ze toch liever zelf. Niet alleen omdat ik het leuk vind om te doen, maar vooral omdat die pepernoten uit de supermarkt volgestopt zitten met geraffineerde suikers. Dus, als je ze zelf maakt kan je zelf prima bepalen hoeveel ‘zoetigheid’ je er in stopt 🙂 Om deze pepernootjes iets specialer te maken, heb ik cappuccino pepernootjes er van gemaakt! Uit dit recept haal je ongeveer 1,5 bakplaat met pepernootjes (YES!), dus je kan er een hele pot mee vullen.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram speltmeel
  • 85 gram kokosbloesemsuiker (ook hier geldt: bepaal zelf hoeveel kokosbloesemsuiker je er in doet, met deze hoeveelheid zijn ze lichtzoet)
  • 2-3 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 el oploscappuccino (kan ook zelf gezette koffie gebruiken, gebruik dan 2 el koffie en 2 el melk i.p.v. 4 el melk)
  • 4 el (plantaardige) melk
  • 90 gram gesmolten kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Smelt de kokosolie
  • Voeg alle ingredienten bij elkaar en kneed er een mooi deegje van
  • Pak nu telkens kleine stukjes deeg en rol kleine balletjes van ongeveer 1-2 cm in diameter (hoe groot je zelf wilt eigenlijk!)
  • Leg de balletjes op een bakplaat (houd ongeveer 3 cm tussen elk balletje) met bakpapier en druk ze met je duim lichtjes plat
  • Bak de pepernoten ongeveer 15-20 minuten
  • Laat de pepernoten goed afkoelen voordat je ze eet, dan zijn ze namelijk goed hard
  • Eetsmakelijk!

4 gedachten over “Cappuccino pepernoten!

Plaats een reactie