Lunch·Ontbijt·Tussendoortjes

Haver- en volkorenbrood!

havermoutbrood volkorenbrood

Wat een makkelijk recept is dit zeg! Het hoeft niet te rijzen, je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een kom, even roeren, bakken, en klaar is kees! Dit brood is heerlijk bij het ontbijt; neem bijvoorbeeld een sneetje met een beetje kokosolie! Ook kan je het prima nemen als snack (vult goed!) of als lunch. Het brood lijkt een beetje op een cake, maar ik noem het toch een brood omdat het maar een heel klein beetje gezoet is (je kan het ook niet zoeten denk ik trouwens).

Wat heb je nodig?

  • 175 gram havermout
  • 175 gram volkorenmeel
  • 2 flinke tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel en gemberpoeder
  • iets minder dan een tl zout
  • 225 ml karnemelk
  • 50 gram honing
  • 90 gram kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom
  • Doe in een andere kom de karnemelk, eieren en de kokosolie en klop alles goed door elkaar
  • Doe dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng alles door elkaar
  • Verdeel het beslag/deeg in een vette cakevorm/broodvorm en bak voor ongeveer 35-40 minuten (het verschilt altijd per oven, maar als een cocktailprikkertje er droog uitkomt is ie goed)
  • Laat het brood eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s