Hoofdgerechten

Marokkaanse roerbakschotel

marokkaans roerbak kikkererwten

Dit gerecht eet ik eigenlijk wel een paar keer per week. Het is namelijk heel makkelijk klaar te maken, smaakt super lekker, maar bevat bovendien super veel eiwitten! Omdat ik de laatste tijd weer veel aan het sporten, is het dus belangrijk dat ik genoeg eiwitten binnen krijg 🙂 Het gerecht bevat geen pasta, brood, of aardappelen, maar vult wel goed vanwege de kikkererwten. Dus, als je snel een lekkere en mega gezonde maaltijd op tafel wilt hebben, probeer dan eens deze heerlijke Marokkaanse roerbakschotel!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 350 gram kipfilet
  • 400 gram kikkererwten
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook (mag ook 1, als je er niet zo van houdt)
  • 1 (flinke) tl ras el hanout
  • 1 (flinke) tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 (flinke) tl harissa (als je niet zo van pittig houdt, neem je iets minder)
  • 2 el olijfolie
  • (klein scheutje water eventueel)
  • snufje peper en zout

Hoe maak je het?

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes
  • Doe in een kom 1 el olijfolie met alle kruiden, harissa, en de knoflook. Doe hierbij de kipfilet en laat deze ongeveer 10 min marineren
  • Dop ondertussen de sperzieboontjes en kook deze voor ongeveer 10 minuutjes
  • Giet de kikkererwten af in eenzeef en spoel ze af met water
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar, voeg vervolgens de boontjes en de kikkererwten toe en bak het geheel nog even 5 minuutjes door (voeg eventueel een klein scheutje water toe om de kruiden iets losser van de kip te krijgen)
  • Voeg naar smaak wat peper en zout toe
  • Verdeel over twee borden
  • Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Marokkaanse roerbakschotel

  1. Hoi Cecile,

    Lijkt me erg lekker ga het deze week maken.
    Waar koop je de kikkererwten en kan ik inplaatst van harissa sambal gebruiken?
    En waar is ras el hanout, koop je dat bij een toko?

    Hartelijke groet,
    Ina

    Like

    1. Hoi Ina,

      Kikkererwten zijn gewoon in de supermarkt te koop! Staat bij de doperwten etc. Je zou ook inderdaad sambal kunnen gebruiken i.p.v. harissa, al is harissa ook vaak te koop in de supermarkt. Ras en hanout (en andere kruiden) haal ik vaak bij turkse supermarkt of een toko. Succes!

      Groetjes,

      Cecile

      Like

Plaats een reactie