Bijgerechten·Lunch·Tussendoortjes

Geroosterde paprika salade met geraspte wortel!

geroosterde paprika salade

Oh, wat is dit een simpel en lekker recept! Heerlijk als tussendoortje, kleine lunch en bijgerecht bij het avondeten. De methode waarop je de paprika moet roosteren ziet er misschien een beetje gek uit, maar is stukken sneller en effectiever dan een oven!

Wat heb je nodig (voor 1 portie)?

  • 1 paprika (kleur maakt niet uit)
  • paar kleine worteltjes (kijk zelf hoeveel je lekker vindt!)
  • handje bladsla
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • snufje peper en zout
  • tip: klein beetje gemalen chilipeper!

Hoe maak je het?

  • Zet het gasfornuis aan. Houd de paprika met een tang boven het gasfornuis en rooster de paprika totdat ‘ie helemaal zwart ziet! Het is dus ABSOLUUT niet echt als het verbrand is.
  • Als de paprika helemaal zwart is doe je deze in een stuk aluminiumfolie en laat even 5-10 minuutjes afkoelen zodat je het velletje er makkelijk af kan trekken
  • Haal vervolgens het velletje van de paprika, verwijder de zaadlijst, en snij in dunne reepjes
  • Rasp de worteltjes in dunne reepjes/schijfjes, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Je kan ook een kaasschaaf gebruiken en dunne brede sliertjes schaven.
  • Leg de sla op een bord, verdeel de paprika en wortel hierover en besprenkel met balsamicoazijn. Bestrooi met een snufje peper en zout en eventueel wat gemalen chilipeper
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s