Hoofdgerechten

Thaise rode currysoep!

thaise rode curry soep

Het was een tijdje stil, maar heb zeker niet stil gezeten. Familieweekmenu en Unilever hebben mij gevraagd om een recept te bedenken met ingrediënten die ik toegestuurd heb gekregen van hun in een “box”. Na het zien van de ingrediënten bedacht ik een thaise rode currysoep. En wat was dat smullen zeg! Romig, pittig en lekker gekruid 🙂 Ook is dit recept wel erg makkelijk om te maken, want je hebt maar 1 pan nodig (scheelt ook weer afwas, yes!). Dus alsjeblieft, ga aan de slag met dit recept want ik verzeker je dat je er zo erg weg van bent dat je het wel elke week wilt eten! Voortaan is het gewoon ‘Dinsdag: thaise rode currysoep-dag’. (Voor nu heb ik kant-en-klare rode curry pasta gebruikt, maar ben van plan binnenkort zelf currypasta’s te gaan maken!)

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 1 bakje rode currypasta (conimex)
  • 1 kneepje roerbak oliemelange of olijfolie
  • 400 gram oosterse wokgroenten
  • 125 gram noedels (kies welke je lekker vindt!)
  • 350 gram kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • 1,5 groente bouillonblokje
  • 1 liter water
  • Ter garnering: wat gefrituurde uitjes, cashewnootjes

Hoe maak je het?

  • Kook 1 liter water en los hierin de bouillonblokjes op
  • Snij de kipfilet in redelijk grote reepjes (niet te dun in ieder geval)
  • Doe de helft van de kokosmelk in een grote hoge pan met wat roerbak oliemelange/olijfolie, bak dit voor 5 minuutjes aan totdat de kokosmelk een beetje ‘olieachtig’ is geworden
  • Voeg de rode currypasta toe (als je van heel pittig houdt kan je het hele bakje toevoegen, ik heb iets meer dan de helft gebruikt) en bak dit 2 minuutjes aan
  • Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak 1 minuutje aan
  • Doe de resterende kokosmelk erbij, de groentebouillion, de ketjap manis en de noedels
  • Roer het geheel even goed door en laat voor 13 minuutjes zachtjes doorkoken
  • Na 13 minuten doe je de wokgroenten erbij en deze laat je nog 2 minuutjes doorkoken
  • Schep de soep in grote diepe borden (strooi eventueel als garnering wat cashewnootjes en gefrituurde uitjes erover)
  • Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Thaise rode currysoep!

Plaats een reactie