Tussendoortjes

Makkelijke havermoutkoekjes!

havermout koekjes

Een echte aanrader dit recept! Deze heerlijke koekjes zijn in een mum van tijd klaar en smaken ook nog eens super lekker (en vrij van geraffineerde suikers!). Ideaal als gezond tussendoortje of als lekker koekje voor bij de koffie. Deze koekjes kan je ook prima glutenvrij maken, vervang de bloem dan even voor rijstmeel of boekweitmeel. Je kan aan het recept eventueel ook nog wat cacaonibs, rozijntjes of gedroogde cranberries kunnen toevoegen. Ik heb ze nu zo simpel mogelijk gehouden 🙂

Wat heb je nodig (voor ongeveer 20 koekjes)?

  • 150 gram havermout
  • 50 gram bloem (of rijstmeel/boekweitmeel)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 ml water
  • 3 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 50 gram roomboter/kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maal in de keukenmachine de havermout samen met de kokosbloesemsuiker en de bloem fijn (laat nog even in de keukenmachine zitten).
  • Smelt in een pannetje de boter, eenmaal gesmolten doe je dit bij de havermout in de keukenmachine. Voeg ook de geraspte kokos, het water en het vanille extract toe en puls even een paar keer zodat alles goed gemengd is.
  • De substantie is nu vrij korrelig maar als je kleine balletjes maakt en deze stevig aandrukt op de bakplaat kruimelt het niet meer. Ik heb een koekstekertje gebruikt bij het maken van de koekjes.
  • Bak de koekjes 15-20 min gaar.
  • Eet de koekjes pas als ze volledig zijn afgekoeld!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s