Hoofdgerechten

Zoete aardappel gnocchi met ricotta, courgette en verse spinazie!

zoete aardappel gnocchi

Jammie, wat was dit lekker! En het viel ook hier thuis erg in de smaak, gelukkig! Nog nooit heb ik zelf pasta gemaakt en al helemaal niet van zoete aardappel, dus het was eventjes spannend. Maar uiteindelijk was die spanning nergens voor nodig, want ze vonden het lekker! In dit recept heb ik gebruikt gemaakt van het basis recept voor zoete aardappel gnocchi. Uiteraard kan je eindeloze variaties bedenken wat je met deze gnocchi’s voor een heerlijk pastagerecht wilt maken. Ik heb gekozen voor een vrij ‘lichte’ saus, zonder vlees, omdat de gnocchi’s an sich al vrij vullend zijn.

Wat heb je nodig (voor 6 porties)?

  • 1x basis recept voor zoete aardappel gnocchi
  • 250 gram ricotta
  • 250 ml water
  • 100 gr parmezaanse kaas (vers!)
  • 100 gram ongezouten pistachenootjes
  • handje verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak de gnocchi’s volgens recept en leg deze even apart in een kom.
  • Snij de ui, de knoflook en de courgette (in blokjes) en bak dit met een beetje olijfolie aan in de pan.
  • Voeg vervolgens de gnocchi’s toe en bak deze ongeveer 2 minuutjes mee.
  • Hak de pistachenootjes grof. Doe dat de ricotta, het water en de parmezaanse kaas in de pan bij de gnocchi’s en roer alles goed door elkaar.
  • Hak de spinazie en de basilicum fijn en doe dit bij de gnocchi’s in de pan. Voeg ook de gehakte nootjes toe.
  • Voeg wat peper en zout toe naar smaak.
  • Eetsmakelijk!

zoete aardappel gnocchi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s