Tussendoortjes

Zachte banaan/kokos broodjes!

banaan kokos brood

Vandaag had ik gelukkig even de tijd om een lekker recept voor jullie te verzinnen. En tsja, soms dan probeer je wel eens wat in de keuken en heb je geen idee hoe je het eigenlijk moet noemen! Dit recept heeft iets weg van kokosmakronen, maar kan ook prima door als broodje of cakeje. Nou, ik noem ze dan maar gewoon zachte banaan/kokos broodjes! En het is overigens best lastig om deze broodjes ‘lekker’ op de foto te zetten. Dus geloof me als ik zeg dat ze veel lekkerder smaken dan dat ze er uit zien!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram geraspte kokos
  • 30 gram rijstmeel
  • 1 eetlepel (glutenvrij) custardpoeder
  • 60 ml honing
  • 1 banaan
  • beetje limoen/citroen sap
  • 2 kleine blokjes pure chocola
  • 4 eiwitten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Klop de eiwitten met de honing stijf tot je stevige pieken hebt
  • Prak de banaan en doe dit samen met het rijstmeel en custardpoeder bij de eiwitten.
  • Snij de chocola in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
  • Spatel goed door zodat alle ingrediënten zijn opgenomen (niet te hard! want dat gaat de luchtigheid eruit)
  • Schep met een lepel hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de broodjes ongeveer 20-25 minuten (als ze goudbruin kleuren zijn ze gaar)
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

2 gedachten over “Zachte banaan/kokos broodjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s