Hoofdgerechten

Pasta met geroosterde groenten en knapperige salie (vega!)

healthy vegetarische pasta

Wauw, wat was dit een lekker gerecht zeg! De zomer komt er bijna aan, dus moeten we weer even extra letten op wat we eten. Met deze gezonde pasta gaat dat zeker lukken! Normaliter had ik de groenten gewoon door de saus gedaan, maar deze keer leek het mij lekker om deze te roosteren in de oven en los bovenop de saus te doen. Zo krijg je een heerlijk geroosterde smaak aan je tomatensaus. De pasta die ik heb gebruikt is koolhydraat-arme pasta van Atkins (penne), besteld bij Body & Fit. Verder heb ik vandaag een paar ‘kruimeltjes’ uitgebakken spek erover gestrooid, maar dit kan je absoluut weg laten als je het liever vegetarisch eet. Een portie pasta bevat 345 calorieën (de versie met ontbijtspek).

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 100 gram Atkins pasta
  • 1 courgette
  • half bakje champignons
  • 1 pakje tomatenblokjes (Heinz, 390 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 geschrapte worteltjes (of een stuk winterpeen)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4 salieblaadjes
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 tl gedroogde basilicum (of vers!)
  • beetje olijfolie om in te bakken
  • peper en zout
  • Ter garnering: 1 plakje uitgebakken ontbijtspek (optioneel) + beetje geschaafde parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden en zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken.
  • Snipper de ui, pers het teentje knoflook, snij de bleekselderij en wortel in hele kleine blokjes en fruit dit aan in een steelpannetje met een klein beetje olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de basilicum, chilipoeder en een snufje peper en zout.
  • Snijd de courgette in halve ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in grove stukken. Besprenkel met een klein beetje olie, wat peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en bak de groenten ongeveer 15 minuten. Gooi nu ook de pasta in het kokende water, die moet ongeveer 15 minuten koken.
  • (De tomatensaus is nu nog vrij grof, ik heb ‘m eventjes gepureerd (maar niet helemaal tot een gladde massa). Je hoeft dit niet te doen maar ik vond het voor de textuur wel fijn.)
  • Zet een koekenpan op het vuur, doe een klein beetje olijfolie in de pan en bak hierin kort (!) de salieblaadjes, ze hebben echt maar ongeveer 10 seconden nodig als de pan goed heet is. (Als je ontbijtspek wilt toevoegen aan het gerecht, bak je dit zonder olie uit in een pan en bak je in het vet wat uit het spek is gekomen de salieblaadjes). Laat de blaadjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Na 15 min giet je de pasta af en haal je de groenten uit de oven. Verdeel de pasta over twee borden, doe hierna de tomatensaus erover, leg hierboven op de groenten. Verkruimel vervolgens de salieblaadjes boven de borden en maak het af met wat parmezaanse kaas (en ontbijtspek).
  • Eetsmakelijk!

healthy vegetarische pasta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s