Bijgerechten

Broccoli koekjes!

broccoli koekjes

Deze heerlijke broccoli koekjes zijn weer eens wat anders dan simpele gekookte broccoli. Je kan bij deze koekjes ook nog extra groente toevoegen als je wil, zoals fijn geraspte wortel of prei. Het is niet de allerbeste foto geworden, maar ze smaakten wel super lekker! Dus probeer ze vooral eens zelf uit!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 8 koekjes)?

  • Broccoli roosjes (ongeveer 350 gram = 1 stronk)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (kan ook verse gebruiken!)
  • 2 grote eetlepels bloem
  • 2 eitjes
  • peper en zout
  • Beetje kokosolie/olijfolie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Kook de broccoli roosjes ongeveer 15 minuten, het hangt er van af hoe groot je roosjes zijn. Ik prik zelf gewoon met m’n vork of proef even of de broccoli zacht is!
  • Giet de broccoli af en prak met een vork de broccoli fijn in een kom
  • Voeg gesnipperd uitje, geperst teentje knoflook, basilicum, geraspte parmezaanse kaas en peper en zout toe.
  • Kluts het eitje los en doe dit samen met de bloem bij het broccoli mengsel en roer goed door
  • Doe wat (kokos)olie in de pan en pak met een lepel telkens een hoopje broccoli mengsel en doe dit in de pan. Druk zachtjes met de lepel aan zodat het dunner wordt.
  • Bak elke kant ongeveer 3-5 minuten (als het goudbruin kleurt kun je ze omdraaien)
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

2 gedachten over “Broccoli koekjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s