Lunch·Ontbijt·Tussendoortjes

Speltcrackers!

spelt crackers

Omdat ik de laatste tijd druk ben met afstuderen post ik de laatste tijd makkelijke gerechten die snel klaar zijn. Deze speltcrackers zijn echt super makkelijk om te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Verder kan je ze prima eten als ontbijt, als lunch of gewoon lekker tussendoor! Zowel zoet als hartig beleg is hierop lekker 🙂

Wat heb je nodig?

  • 300 gram speltmeel
  • 35 gram zadenmix + wat om op te crackers te strooien (mix van zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad), eigenlijk kan je zelf improviseren welke zaden je er door heen wil
  • 170 ml lauw water
  • 6 gram zeezout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed door totdat je een compacte deegbal hebt
  • Bestrooi je aanrecht met wat speltmeel en rol het deeg dun uit (ongeveer halve cm dik)
  • Bestrijk de deegplak met een kwastje met wat water en strooi de rest van de zadenmix over de crackers
  • Ga nu met je deegroller 1 keer over het deeg zodat je de zaden goed in het deeg drukt
  • Snij nu rechthoekige vormen uit het deeg en leg deze op een bakplaat met een stukje bakpapier eronder, prik met een vork gaatjes in de crackers
  • Bak de crackers ongeveer 25-35 minuten (hou ze zelf goed in de gaten, je kan bijvoorbeeld een klein stukje afbreken, als de cracker nog heel zacht is moet ie nog eventjes!)
  • Eetsmakelijk!

Plaats een reactie