Lunch·Ontbijt·Tussendoortjes

Kokosbrood!

kokosbrood

Vandaag heb ik een gezonde variant bedacht op kokosbrood. Ik vind het heerlijk om af en toe een stukje kokosbrood te eten of op een broodje te doen, alleen weet ik dat het kokosbrood in de supermarkt veel suiker en andere toevoegingen bevat (zoals glucose-fructosestroop,tarwezetmeel, dextrose en suiker). Dus ben ik aan de slag gegaan in de keuken en heb ik mijn eigen versie op kokosbrood bedacht! En ik moet zeggen, misschien vind ik deze nog wel lekkerder dan de supermarkt variant!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram geraspte kokos
  • 3 gelatine blaadjes (Je kan het vervangen voor agar-agar. Dus in dit recept kan je ongeveer 1,5-2 gram agar agar gebruiken)
  • 50 gram honing
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel cacaopoeder (optioneel)
  • 3 druppels groene kleurstof (optioneel)
  • 2 vellen bakpapier

Hoe maak je het?

  • Pak een kommetje en doe daar wat water in, laat hierin de gelatineblaadjes weken
  • Doe de geraspte kokos in een kom samen met de honing en met dit door elkaar
  • Verwarm in een steelpannetje 4 eetlepels water, als het kookt haal je het pannetje van het vuur, laat het heel eventjes afkoelen (20 seconden ofzo) en doe dan de geweekte gelatineblaadjes erbij en roer tot deze opgelost zijn
  • Voeg de opgeloste gelatine bij het kokosmengsel en roer goed door elkaar. Het mag niet korrelig zijn, het moet goed plakken aan elkaar. Als het nog droog is voeg je wat water toe
  • Optioneel: nu kan je het kokosbrood een kleurtje geven, ik heb gekozen voor groen en bruin. Verdeel het kokosmengsel over twee kommetjes, voeg bij de een groene kleurstof en bij de andere cacaopoeder.
  • Pak een vel bakpapier en leg het kokosmengsel er op en vorm met je handen een dikke vierkante plak. Als je kiest voor gekleurd kokosbrood en je wilt een marmereffect kan je telkens kleine hoopjes neerleggen van ieder mengsel, aan elkaar, zodat je ook een dikke plak krijgt.
  • Pak nog een vel bakpapier en leg deze over de plak heen
  • Rol nu met een deegroller de plak vierkant uit tot ongeveer 0,5 cm dik
  • Leg de plak voor minimaal 3 uurtjes in de koelkast, snij hierna met je mes rechthoekige plakjes
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

4 gedachten over “Kokosbrood!

    1. Ja, net als in dit recept oplossen in kokend water (die wel net een beetje van de kook af is). Let wel op dat agar-agar een sterkere binding heeft dan gelatine, je hebt dus veel minder nodig. Ook stolt agar-agar al bij kamertemperatuur. Nadeel van agar-agar is dat het sneller zijn binding verliest dan gelatine.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s