Tussendoortjes

Zoete aardappel brownie!

zoete aardappel brownie

Yes, nog een heerlijk brownie recept! Naast zwarte bonen en kikkererwten nu ook eentje met zoete aardappel. Waarom er zoete aardappel in zit? Zoete aardappel maakt de brownie lekker smeuig en geeft er een gezond tintje aan door de hoeveelheid vitamines, vezels en antioxidanten. Door de vezels ben je daarnaast sneller verzadigd dan wanneer je een normale brownie eet.

Wat heb je nodig?

  • 150-180 gram zoete aardappel
  • 50 gram tarwebloem (voor glutenvrij: rijstmeel, boekweitmeel, kokosmeel of kikkererwtenmeel kan ook)
  • 25 gram havermout
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 2-3 eetlepels honing
  • 10 kleine dadels (of 3-4 grote dadels)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels kokosolie (ongeveer 35-40 gram)
  • 70 ml melk (mag ook amandelmelk, havermelk of sojamelk zijn)
  • 2 theelepels oploskoffie (of oploscappucinno)
  • 40 gram pure (>70%) chocola
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Hoe maak je het?
  • Schil de zoete aardappel, snijd deze in stukjes, kook voor ongeveer 20 minuten en giet ze daarna af. Laat vervolgens afkoelen voordat je ermee verder gaat werken
  • Ontpit de dadels en doe deze in een bakje met warm water en laat deze 20-30 minuten weken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vermaal de havermout in een keukenmachine met de bloem, zout, cacaopoeder, bakpoeder en de oploskoffie en doe deze droge ingrediënten in een beslagkom
  • Klop nu de eieren in de keukenmachine (of met staafmixer) samen met de honing, dadels, vanille extract, gesmolten kokosolie en de melk.  Doe deze natte ingrediënten bij de droge en mix deze met een spatel door elkaar
  • Als de zoete aardappel ondertussen is afgekoeld pureer je deze fijn in een keukenmachine of met een staafmixer en doe je dit bij het beslag, vermeng met een spatel het beslag goed door elkaar
  • Snij tot slot de chocola in kleine stukjes en meng deze door het beslag (je kan de chocola ook weglaten als je deze gezonde brownie nog gezonder wilt maken)
  • Bak de brownie in een ingevette cakevorm of taartvorm (diameter: 20cm) ongeveer 45-55 minuten (die van mij was ongeveer gaar na 52 minuten, het hangt een beetje van de oven af die je gebruikt!)
  • Eetsmakelijk!

zoete aardappel brownie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s