Hoofdgerechten

Speltpasta met pesto!

IMG_3078

Vanavond at ik lekker makkelijk, maar wel lekker! Ik zag de speltpasta met wilde knoflook van ‘Smaakt’ staan bij de Jumbo en ik dacht laat ik het eens proberen. Het recept is verder niet lastig, maar wel lekker makkelijk zo op de maandagavond 🙂

Wat heb je nodig (voor twee personen)?

  • 120 gram biologische speltpasta met wilde knoflook (van Smaakt)
  • 15 cherrytomaatjes
  • klein handje pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 theelepels groene pesto (ik heb die van AH excellent gebruikt)
  • peper
  • klein beetje kokosolie om in te bakken
  • halve bol mozzarella (kan natuurlijk ook een hele nemen, wordt het alleen wel iets minder gezond door)

Hoe maak je het?

  • Zet kokend water op en kook de pasta 10-12 minuten
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan en haal deze er weer uit
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft, snipper de rode en hak het teentje knoflook fijn
  • Smelt de kokosolie in de pan en bak de knoflook samen met de ui en de tomaat lichtjes aan
  • Als de pasta klaar is houdt dan een klein beetje kookvocht achter (ongeveer 3 eetlepels) voordat je de pasta afgiet. Doe het kookvocht bij de tomaten, ui en knoflook. Doe de afgegoten pasta ook in de pan samen met de pesto. Bak kort voor 1 minuutje zodat de pasta de smaak goed kan opnemen
  • Verdeel de pasta over twee borden en doe over elk portie een klein beetje peper, stukjes mozzarella, pijnboompitjes en een handje rucola
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s