Lunch·Ontbijt·Tussendoortjes

Haver/roggecrackers!

havercrackers

Het was een probeersel, want ik was bang dat de cracker niet lekker bros zou worden. Maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn! De crackers zijn super krokant en lekker bros. Deze crackers kan je prima in een flinke voorraad maken en bewaren in een luchtdichte trommel. Zo kan je elke keer bij je ontbijt of lunch genieten van deze cracker 🙂

Wat heb je nodig (voor 16 crackers)?

  • 150 gram havermout
  • 100 gram rogge vlokken (voor glutenvrij laat je de rogge weg en neem je 250 gr havermout)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 ml kokend water
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • mespuntje cayennepeper
  • snufje zout
  • klein beetje grof zeezout voor bovenop de cracker
  • eventueel wat pompoenpitjes, zonnebloempitjes, eigenlijk alle soorten pitten of zaden die je lekker vindt, deze kan je er ook bovenop strooien

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Maal je havermout met de rogge fijn in een keukenmachine
  • Doe dit in een kom en giet de gesmolten kokosolie, water, snufje zout en kruiden erdoorheen. Kneed tot je een deegbal hebt, het deeg mag niet te nat zijn, als dit zo is doe je er een beetje havermout bij
  • Laat het deeg nu afkoelen
  • Als het is afgekoeld moet je misschien nog paar druppeltjes water erbij doen zodat je het goed kan uitrollen. Pak een stuk bakpapier en rol hier het deeg dun uit (ongeveer 1/2cm dik). Snij met een mes 8 rechthoekige cracker eruit
  • Bestrooi de crackers met wat zaden/pitten en grof zeezout en bak de crackers voor ongeveer 30-35 minuten
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s