Nagerechten·Tussendoortjes

Chocolade-bananencake (met pastinaak)!

gezonde chocoladecake met pastinaak

Ik heb al regelmatig bakrecepten voorbij zien komen waar courgette in wordt gebruikt. Ik had geen courgette in huis, maar wel nog 2 pastinaken waarvan ik niet zo snel wist wat ik ermee moest. Als probeersel heb ik ze geraspt door een cake gedaan, en dat smaakt zeker lekker! Je proeft geen pastinaak, maar de cake krijgt er wel een heerlijk smeuïge en sappige textuur door. Bij mij thuis konden ze in ieder geval niet raden dat er pastinaak in zat! De cake is glutenvrij en bevat ook geen (room)boter. Een stuk minder vet dus dan een normale chocoladecake! En zeg nou eerlijk, deze cake is toch ook een plaatje om te zien?

Wat heb je nodig?

  • 250 gram pastinaak (geraspt)
  • 150 gram rijstebloem
  • 3 flinke eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 160 gram biologische rietsuiker
  • 300 gram bananen
  • 50 gram notenpasta (ik heb van biotoday de gemengde notenpasta gebruikt, maar je kan ook cashewpasta bijvoorbeeld gebruiken)
  • 100 gram goede kwaliteit pure chocolade (>70% cacao)
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 1 kleine eetlepel gesmolten kokosolie
  • beetje geraspte kokos als garnering
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op ongeveer 170 graden
  • Pel de bananen en prak deze met een vork
  • Rasp de pastinaak fijn (hele dunne kleine sliertjes moet je hebben)
  • Klop de eieren met de mixer samen met de rietsuiker totdat je een schuimig en luchtig geheel hebt
  • Doe de banaan, pastinaak, snufje zout en de notenpasta bij de eieren en mix totdat het goed gemengd is
  • Zeef de rijstebloem, bakpoeder en cacaopoeder in het beslag en spatel dit met met een vouwende beweging doorheen (dus niet te hard kloppen, anders gaat de lucht weg uit het beslag)
  • Pak een tulbandvorm en vet deze in met de gesmolten kokosolie, giet het beslag er in
  • Bak de chocolade cake voor ongeveer 45-50 minuten (doe de satéprikker test om te kijken of ie gaar is door even met een sateprikker in de cake te prikken, zit er nog beslag aan het stokje dan moet ‘ie nog eventjes)
  • Laat de cake afkoelen
  • Smelt de chocolade met de honing en smeer dit glazuur op een goed afgekoelde cake (het is belangrijk dat de cake goed afgekoeld is, dan kan het glazuur goed hard worden). Bestrooi op het nog natte glazuur een klein beetje geraspte kokos.
  • Eetsmakelijk!

gezonde chocladecake met pastinaak

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s