Voorgerechten

Foodblogswap: tomatencarpaccio!

Vandaag heb ik een weer een foodblogswap gedaan, dit keer met Bo van www.beaufood.nl. Zij heeft voor mijn blog een heerlijke tomatencarpaccio gemaakt. Dus geef je een etentje en wil je voor de dag komen met een flitsend voorgerecht? Dan is dit kleine gerechtje daar perfect voor. Lekker vrolijk, licht en smaakvol. En.. het staat binnen no time op tafel. Als je haar recepten wilt volgen neem een kijkje op haar facebook (http://www.facebook.com/beaufood) en op haar instagram (http://instagram.com/beaufood / @beaufood)!

tomatencarpaccio

Dit heb je nodig voor 2 kleine carpaccio’s:

  • 2 kleine tomaten
  • sap van 1/4 limoen
  • 1 lente ui, in kleine ringetjes
  • 50 gram zalm (ongeveer 2 flinke plakken)
  • peper en een klein snufje zout
  • 2 scheuten balsamicostroop (en dan bedoel ik ook echt de stroop en niet de dunne variant 🙂

Zo maak je het:

Spoel de tomaten schoon met water en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Leg vervolgens als een carpaccio op twee borden.

Besprenkel de carpaccio’s met het sap van de limoen en bestrooi met peper en een snufje zout. Zigzag daarna een paar strepen balsamicostroop over de tomaten.

Beleg elke carpaccio met een toef zalm en strooi er wat lente ui overheen.

Eetsmakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s