Hoofdgerechten

Mihoen!

mihoen

Na alle bakrecepten maar weer eens een heerlijk kookgerecht, namelijk mihoen! Deze mihoen is op basis van glasvermicelli of glasnoedels. Deze moeten eventjes in wat kokend water wellen en worden daarna doorzichtig (net als glas!). Ik vind dit veel lekkerder dan bijvoorbeeld van die normale mie, die ik altijd vrij machtig vind en ook hoger in kcal zitten. Je kan bij dit recept in plaats van glasnoedels ook zilvervliesrijst gebruiken. Er zitten super veel groenten in dit recept (gezond!), dus enjoy!

Wat heb je nodig (voor twee personen)?

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram wokgroenten
  • 1 pakje (100 gram) glasnoedels
  • 2 tenen knoflook
  • mespunt trassie
  • 1 tl gemalen komijn, koriander en gember
  • 1 flinke tl sambal
  • 2 el ketjap manis
  • Als garnering: lente-uitje, sesamzaadjes, omeletstukjes

Hoe maak je het?

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en marineer deze in de ketjap, geperste knoflook, trassie, komijn, koriander, gember en sambal (30 min marineren)
  • Kook de boontjes ondertussen een paar minuutjes zodat het harde er een beetje van af is (niet te lang doorkoken, want dan verlies je vitamines!)
  • Doe een beetje olijfolie/kokosolie in een pan en bak de kipfilet samen met de sperziebonen en de wokgroenten gaar
  • Kook ondertussen water met de waterkoker, doe de glasnoedels in een schaal en giet het kokende water erover. Laat dit ongeveer 4 minuutjes staan (zoals op de verpakking staat)
  • Giet de noedels af en verdeel over twee borden, doe vervolgens de kip met de groenten erover, en strooi als garnering wat lente-ui, sesamzaadjes en omeletstukjes erover
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s