Lunch·Ontbijt

Havermout pannenkoekjes!

haverpannenkoekjes

Al eens een keer eerder heb ik een recept van proteïnepannenkoekjes gepost. Dit keer heb ik pannenkoekjes op basis van havermout gemaakt. Deze pannenkoekjes zijn prima als stevig ontbijt of als lunch. Je kan variëren met wat je op de pannenkoekjes doet, ik heb gekozen voor diepvries roodfruit, maar je kan bijvoorbeeld ook stukjes appel met kaneel erop doen.

Wat heb je nodig (voor 4-5 pannenkoekjes)?

  • 200 ml melk (kan ook amandelmelk/havermelk/sojamelk)
  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1/2 el honing
  • kokosolie om in te bakken
  • diepvriesfruit

Hoe maak je het?

  • Doe de havermout in een keukenmachine en maal deze fijn. Doe vervolgens de banaan, het ei en de melk erbij en blend tot je een glad beslag hebt
  • Laat het beslag even 10-20 minuten staan zodat de havermout zich uitzet en het beslag wat compacter wordt
  • Doe een beetje kokosolie in de pan en bak uit het beslag ongeveer 4-5 pannenkoekjes
  • Smelt het diepvriesfruit in een pannetjes met klein beetje water (1 el) en doe dit samen met klein beetje honing over de pannenkoekjes
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s