Tussendoortjes

Dadel-kokos balletjes!

dadel kokos balletjes

Met slechts 5(!) ingrediënten en 15 minuutjes van je tijd heb je deze heerlijke dadel-kokos balletjes gemaakt. Zonder suiker en glutenvrij! Je zou in plaats van geraspte kokos als buitenkantje ook kunnen kiezen voor fijngehakte nootjes (bijvoorbeeld hazelnoot of pistachenootjes).

Wat heb je nodig (voor ca 20 balletjes)?

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 50 gram gemalen amandelen (of amandelmeel)
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 el (rauwe) cacaopoeder
  • 2 el geraspte kokos
  • (optioneel: klein beetje kokos aan de buitenkant of gehakte nootjes)

Hoe maak je het?

  • Ontpit de dadels en doe deze samen met alle ingrediënten in een keukenmachine en maal net zo lang totdat alles goed gemengd is en er geen grote stukken meer in zitten
  • Maak kleine balletjes van het mengsel en rol deze door wat geraspte kokos
  • Zet ze even 10 minuutjes in de koelkast (zodat de kokosolie hard wordt) voordat je ze serveert
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s