Lunch·Ontbijt

Gezonde (kerst)ontbijtkoek!

ontbijtkoek

De kerstdagen komen er bijna aan en zo ook natuurlijk de heerlijke kerstontbijtjes. Een ordinaire ontbijtkoek serveren is natuurlijk niet zo heel erg spannend. Maar, een zelfgemaakte (gezonde) ontbijtkoek die ook nog eens heel lekker smaakt maakt het kerstontbijt natuurlijk al een stukje specialer. Ontbijtkoek: het lijkt gezond, maar zit stiekem bomvol met suikers. Dus heb ik er een gemaakt die een stuk minder suiker bevat. (Tip: koop een mooi blik, of doe een lintje om de ontbijtkoek, en je hebt een leuk kado om aan iemand te geven.)

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boekweitmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 volle eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel koek-en speculaaskruiden
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • Klein handje rozijnen/cranberries/dadels (of alle drie, ik had alleen paar dadels gebruikt)
  • kokosolie om de vorm mee in te vetten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Pureer de banaan samen met de eieren, honing, kaneel, koekkruiden en cacao tot een glad
  • Voeg dit bij het boekweitmeel samen met het bakpoeder, doe daarna de rozijnen/cranberries/dadels erdoor
  • Vet een cakevorm in met wat kokosolie (als je dat niet hebt gewoon wat boter) en giet het beslag erin
  • Bak voor ongeveer 30-40 minuten (hangt af van je oven, anders kan je even een ‘prikker test’ doen en met een sate-prikker erin steken, als het nat beslag aan zit moet ie nog ietsje langer)
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Een gedachte over “Gezonde (kerst)ontbijtkoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s