Hoofdgerechten

Broodje falafel met frisse yoghurtsaus!

IMG_2534

Vandaag heb ik falafel gemaakt, op een rijstebloem pitabroodje! Het was spannend of de falafels niet uit elkaar zouden vallen, maar ze zijn heel gebleven, gelukkig. In dit recept heb ik geen eieren gebruikt, puur om uit te testen of ze ook prima waren zonder ei, en dat waren ze! Een gezond en vegetarisch recept dat ook nog eens geschikt is binnen een glutenvrij dieet!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 2 rijstebloempita’s
  • 1 grote tomaat
  • 220 gram kikkererwten
  • 1 tl harissa
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 flinke el boekweitmeel
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el Griekse Yoghurt
  • beetje limoensap
  • klein beetje verse peterselie, ongeveer 2 el (gedroogd kan ook)
  • Geraspte wortel
  • 2 handjes gemengde sla
  • zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak de pitabroodjes volgens recept
  • Pureer de kikkererwten en doe deze in een kom
  • Voeg bij de kikkererwten harissa, komijn, koriander, 1 teen geperste knoflook, gedroogde peterselie, boekweitmeel en snuf zout
  • Meng dit alles door elkaar en maak kleine balletje die je plat duwt (ong 1,5 cm dik)
  • Leg de falafels voor 10 min in de koelkast
  • Maak ondertussen de saus door de yoghurt te mengen met de (verse) peterselie, snufje zout, limoensap en 1 teentje geperste knoflook (halve teen kan ook, niet teveel in ieder geval!)
  • Bak de falafels ongeveer 10 minuten in klein beetje olie
  • Snij de broodjes open en leg hierop een beetje sla, wortel, 2 plakjes tomaat, 4 falafels en de yoghurtsaus
  • Bak een klein bakje, doe hierin nog beetje tomaat, sla en geraspte wortel. Gebruik als dressing een beetje van de yoghurtsaus
  • Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Broodje falafel met frisse yoghurtsaus!

Plaats een reactie