Ontbijt·Tussendoortjes

Súper crunchy cruesli!

cruesli

Deze heerlijke cruesli is super lekker door bijvoorbeeld kwark/yoghurt! Maar je kan bijvoorbeeld ook wat appeltjes schillen, deze in stukjes in een ovenschaal doen, en vervolgens het fruit bedekken met de cruesli (lekker als toetje bijvoorbeeld)! Ik zelf heb de cruesli over warme peren gestrooid, lekker als tussendoortje 🙂 Je kan eindeloos variëren met deze cruesli!

Wat heb je nodig (voor een grote pot)?

  • 150 gram havervlokken
  • 75 gram roggevlokken
  • 75 gram gerstvlokken
  • 2 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 1 el rozijnen
  • 25 gram kokosolie
  • 4 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 eiwit
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Doe de haver, rogge, gerst, lijnzaad, chiazaad, cranberries en rozijnen in een kom
  • Verwarm in een pannetje de kokosolie. Doe hierbij honing, kaneel en vanille extract en roer totdat het goed gemengd is
  • Giet het mengsel over het havermengsel
  • Klop 1 eiwit stijf en voeg dit toe aan het mengsel
  • Leg de cruesli op een bakplaat, zorg wel dat de vlokken niet los liggen maar een beetje als een hoopje op elkaar
  • Bak de cruesli 30-40 minuten
  • Als de cruesli uit de oven komt doe dan een klein beetje honing erover. Laat de cruesli goed (!) afkoelen, alleen dan krijg je van die goede chunks als je het breekt en in een pot doet
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s