Ontbijt·Tussendoortjes

Havermout muffins met stukjes appel!

muffins

Deze muffins zijn heerlijk als gezond gebakje bij bijvoorbeeld de koffie, maar ook prima als snel ontbijt! In principe kan je allerlei variaties verzinnen met deze muffins, ik heb gekozen voor stukje appel. Je kan ze bijvoorbeeld ook maken met bosbessen, kokos, rozijntjes, noem maar op. Gewoon wat jij het lekkerst vindt!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 muffins)?

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 125 ml melk (kan ook amandelmelk/hazelnootmelk/sojamelk zijn)
  • 125 gram havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 appel
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eetlepels honing
  • klein beetje poedersuiker ter garnering

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven op 170 graden
  • Maal de havermout in de keukenmachine fijn
  • Pureer de banaan en doe dit samen met de eieren, melk, bakpoeder, kaneel, honing en vanille extract bij de gemalen havermout en mix tot je een egale massa hebt
  • Snij de appel in kleine blokjes en doe deze bij het beslag
  • Verdeel met een ijsknijper per muffinbakje ongeveer 1 bolletje beslag
  • Bak de muffins ongeveer 35 minuten
  • Bestuif de muffins met een klein beetje poedersuiker
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s