Hoofdgerechten

Rijstebloem pizza!

rijstebloem

Het recept van de rijstebloem broodjes staan al online. Ik heb het broodje door midden gesneden waardoor ik twee kleine mini pizzabodems kreeg. Met de toppings kan je uiteraard oneindig variëren naar je eigen smaak, ik heb gekozen voor onder andere tonijn en pesto!

Wat heb je nodig (voor 4 minipizza’s)?

  • 2 rijstebloem broodjes (overdwars doorsnijden)
  • 1 blikje tonijn op water
  • halve courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes champignons
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handje veldsla
  • beetje parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smeer de 4 mini pizzabodems in met pesto
  • Snij de courgette, champignons en de knoflook en bak deze met klein beetje olie in een pan
  • Laat de groenten uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier
  • Leg de groenten en de tonijn op de pizzabodems. Bestrooi ze met een beetje Italiaanse kruiden
  • Doe de mini pizza’s op een bakplaat met een stuk bakpapier en bak de pizza’s voor ongeveer 10 minuutjes in de oven
  • Serveer de mini pizza’s met een beetje veldsla en parmezaanse kaas er boven op
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s