Hoofdgerechten·Lunch·Ontbijt·Tussendoortjes

Rijstebloem pita’s/broodjes!

rijstebloem

Na het succes van de boekweitpita’s heb ik een andere variant bedacht op het pitabroodje. Deze heb ik gemaakt op basis van geroosterde rijstebloem. Je kan ook gewone rijstebloem nemen. Rijstebloem is in principe heel erg fijn gemalen rijst. Ook dit pitabroodje is dus glutenvrij! Naast dat je het kan gebruiken als pitabroodje, is het ook heerlijk om te beleggen met wat sla, tomaat, komkommer en wat dressing bijvoorbeeld. Of doe er een paar plakjes mozzarella met pesto op en je kan een heerlijke panini maken in een tosti-ijzer. Of je snijd hem doormidden (zoals ik ga doen) en je hebt twee minipizza bodems!

Wat heb je nodig (voor 2 grote pitabroodjes (4 minipizza’s))?

  • 2 eiwitten
  • 75 gram (geroosterde) rijstebloem
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom, doe hier de hüttenkäse bij en roer door elkaar
  • Klop in een andere kom de twee eiwitten tot ze een beetje schuimig worden (dus niet helemaal stijf)
  • Doe de eiwitten bij het bloem en kneed tot je een mooi deeg hebt
  • Verdeel twee hoopjes deeg op een bakplaat en druk het deeg een beetje plat
  • Bak de pita’s ongeveer 20-25 minuten (de bruine kleur komt omdat ik geroosterde rijstebloem heb gebruikt)
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Een gedachte over “Rijstebloem pita’s/broodjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s