Hoofdgerechten

Marokkaanse gehaktballetjes met harissa-yoghurt en een frisse salade!

gehaktballetjes Vandaag heb ik een heerlijk gerecht gemaakt met Marokkaanse invloeden! In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van ras-el-hanout, een heerlijke kruidenmix! In dit gerecht heb ik geen pitabroodjes erbij gedaan, omdat ik voldoende had aan de salade en de gehaktballetjes. Maar je kan dit uiteraard prima met lekkere pitabroodjes erbij eten 🙂 Wat heb je nodig (voor ca. 2-3 personen)?

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 300 gram mager rundergehakt
  • klein handje paneermeel (voor glutenallergie: klein beetje kikkererwtenmeel)
  • 1/2 ei
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel honing
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel korianderblad (kan ook gedroogd in poedervorm)
  • snufje zout
  • kokosolie om in te bakken
  • Voor de salade:
  • half zakje geraspte wortel
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 flinke tomaat
  • handje ijsbergsla
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 3 eetlepels olijfolie vergine
  • paar druppels sesamolie
  • beetje citroensap
  • 1 flinke theelepel honing
  • Voor de saus:
  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt (<5% vet)
  • 1 theelepel harissa

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een beslagkom en kneed het geheel. Het gehakt mag niet te nat zijn, het moet een stevige massa worden waar je goede gehaktballetjes van kan draaien
  • Draai balletjes van ongeveer 4 cm, ter grootte van een pingpongballetje
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met een beetje kokosolie
  • Maak ondertussen de salade: snij de komkommer in dunne plakjes, de tomaat in blokjes, snipper de ui en doe deze ingrediënten in een kom samen met de sla. Hussel door elkaar
  • Maak nu de dressing: maal in een vijzel (of je keukenmachine) het korianderzaad fijn totdat de geuren vrijkomen en de zaadjes zijn versnipperd. Voeg de olie, sesamolie, honing en het citroensap erbij. Giet de dressing over de salade
  • Maak nu de saus: doe 3 eetlepels Griekse yoghurt samen met de harissa in een kommetje, meng dit door elkaar
  • Serveer de gehaktballetjes samen met de salade en de saus
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s