Tussendoortjes

‘Cookie dough’ bonbons!

cookie dough

Laatst heb ik natuurlijk brownies al gemaakt met kikkererwten wat een lekkere smeuïge smaak gaf aan de brownie. Vandaag dacht ik er iets anders mee te maken, namelijk bonbons. En niet zomaar bonbons, nee, ‘cookie dough’ bonbons. Ik heb ze zo genoemd omdat ze qua kleur en textuur veel weg hebben van koekjesdeeg en ik heb geprobeerd de smaak zo goed mogelijk te evenaren (al is dat uiteraard niet helemaal mogelijk, maar dat doet niks af aan de smaak van deze heerlijke bonbons). Je kan deze bonbons zo zoet maken als je wil, ik heb echter voor zo min mogelijk zoet gekozen omdat dit uiteraard een stuk gezonder voor je is. Ze zijn mooi om naar te kijken en zeker ook lekker om op te eten!

Wat heb je nodig (voor ongeveer 12-18 bonbons)?

  • Voor het koekjesdeeg:
  • 220 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels notenpasta (kan elke soort zijn, ik heb een notenpasta mix gebruikt, gehaald bij de Jumbo)
  • 30 gram honing/agave siroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 4 blokjes pure (>70%) chocola
  • Voor het ‘glazuur’:
  • 90 gram kokosolie
  • 1 flinke eetlepel (rauwe) cacaopoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels honing/agave siroop

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten voor het koekjesdeeg (behalve de chocola en de kokos) in een keukenmachine en mix totdat je een glad beslag hebt
  • Schep de inhoud in een beslag kom. Snij de chocola in kleine stukjes en doe dit samen met de kokos bij het koekjesdeegbeslag
  • Zet het even weg in de vriezer zodat het deeg iets harder wordt (5 min)
  • Maak vervolgens kleine balletjes van ongeveer 3 cm en doe deze in een ovenschaal
  • Leg de overschaal met balletjes in de vriezer voor ongeveer een uur
  • Maak ondertussen het glazuur door de kokosolie te smelten (niet te heet, gewoon dat het vloeibaar is geworden)
  • Roer de honing, vanille extract en het cacaopoeder door de kokosolie en laat het even afkoelen zodat het geheel iets meer is gebonden en niet te dun is
  • Pak de balletjes en doop ze in het glazuur. Ik heb deze handeling 2x herhaald voor alle balletjes zodat er een goede dikke laag om de balletjes zit.
  • Zet de balletjes in de koelkast zodat het glazuur kan uitharden
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s