Lunch

Zuurdesem crackers met zoet/pittige hüttenkäse!

huttenkase

Hüttenkäse is van zichzelf qua smaak vrij naturel. Ik vind dan ook dat dit heerlijke goedje een beetje opgevrolijkt mag worden. Ikzelf ben erg fan van chilisaus (zoals mensen in mijn omgeving weten) en gebruik het ook vaak als lichte dressing over salades. De combinatie chilisaus en hüttenkäse had ik nog nooit geprobeerd, tot vandaag. De combinatie zoet/pittig met de romige smaak van de hüttenkäse smaakt heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 2 zuurdesem crackers (van wasa)
  • 2 eetlepels hüttenkäse (ongeveer 1 eetlepel per cracker)
  • klein handje geraspte wortel
  • klein handje gesneden lente-uitjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel chilisaus

Hoe maak je het?

  • Bestrijk de zuurdesem crackers elk met een laagje hüttenkäse
  • Strooi er een klein beetje peper en zout over
  • Leg vervolgens de geraspte wortel en de lente-uitjes erop
  • Druppel een klein beetje chilisaus over de crackers
  • Eetsmakelijk!

Tip: je kan de combinatie hüttenkäse en chilisaus ook gebruiken als dip voor bijvoorbeeld worteltjes, bleekselderij of stukjes komkommer, leuk om als hapje te serveren

Advertenties

Een gedachte over “Zuurdesem crackers met zoet/pittige hüttenkäse!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s