Hoofdgerechten

Pita’s met kipshoarma en knoflooksaus!

IMG_2368 Shoarma is en blijft natuurlijk super lekker om te eten. Alleen zit er in één broodje shoarma al snel zo’n 490 calorieën (moet je nagaan als je flinke honger hebt en er twee eet). Ook ik vind shoarma super lekker en daarom heb ik een gezonde variant op deze snack bedacht! De eerste keer dat ik dit heb geprobeerd en ik kan je verzekeren: bijna net zo lekker (of misschien wel lekkerder) dan een ordinair broodje shoarma uit een shoarmatent. Vandaag kwam ik een recept van boekweitbroodjes tegen. Ik heb ze gemaakt en bij mij leek het qua textuur en smaak meer op een pitabroodje. Perfect als basis voor deze heerlijke kipshoarma. Alles in dit recept is zelfgemaakt (dus geen pakjes of kant-en-klare sausjes) en is ook geschikt binnen een glutenvrij dieet. Wat heb je nodig (voor ca. 2 personen)?

  • 2 boekweitpita’s (zie recept boekweitpita’s)
  • klein zakje ijsbergsla
  • geraspte wortel (zo’n kant-en-klaar zakje)
  • olijfolie/kokosolie om in te bakken
  • Voor de kipshoarma:
  • ongeveer 275 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels shoarmakruiden (ik haal die altijd bij een turkse supermarkt)
  • klein scheutje olijfolie
  • snufje zout
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels magere Griekse yoghurt
  • beetje limoensap (naar smaak toevoegen)
  • 1 klein teentje geperste knoflook
  • 1 theelepel dille
  • beetje peper en zout

Hoe maak je het?

  • Snij de kipfilet in kleine smalle reepjes. Doe deze in een kom samen met de shoarmakruiden, beetje zout en klein scheutje olijfolie
  • Snij vervolgens de paprika in ongeveer evengrote reepjes als de kip en snipper de ui. Doe dit in een pan en bak het aan tot de paprika iets minder hard is
  • Voeg hierna de kip toe. Bak tot het gaar is
  • Zet het kipmengsel op een laag vuurtje. Doe 4 eetlepels yoghurt, beetje limoensap, beetje peper en zout en de geperste knoflook in een schaaltje. Doe tot slot de dille erbij en roer het door elkaar.
  • Snij de boekweitpita’s door de helft (zodat je 4 pita’s hebt) en vervolgens overdwars door de helft. Bedek de onderkant van de pita’s met wat ijsbergsla, wat geraspte wortel en vervolgens met de kip. Doe de andere helft op de pita en steek er een cocktailprikkertje door. Doe dit voor alle 4 de pita’s
  • Serveer de knoflooksaus erbij
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

2 gedachten over “Pita’s met kipshoarma en knoflooksaus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s