Hoofdgerechten·Lunch·Ontbijt

Boekweitpita’s

boekweitbroodje

Dit heerlijke gerecht heb ik gevonden op beaufood. Vanavond heb ik ze voor het eerst gemaakt en ik moet zeggen: ik ben zeker niet teleurgesteld! Ze zijn ten eerste heel makkelijk te maken en ten tweede als goede vervanger te gebruiken voor witte pitabroodjes. Dit recept is ook geschikt voor mensen met een glutenallergie! Voor 4 pita’s (dat zijn 4 flinke pita’s) heb je nodig:

  • 4 eiwitten
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • snuf zout
  • sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder, zout en de hüttenkäse
  • Splits vervolgens de eieren en doe de 4 eiwitten bij het deeg. Meng alles goed door elkaar
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schep vier bolletjes deeg op de bakplaat. Maak ze met de onderkant van een vochtige lepel ietsje platter (niet te veel!)
  • Bestrooi de broodjes met de sesamzaadjes en nog een klein beetje zout (hierdoor krijgen ze knapperige bovenkant)
  • Bak de broodjes voor ongeveer 20-25 minuten
  • Eetsmakelijk!
Advertenties

Een gedachte over “Boekweitpita’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s